115-килограмов индиец отслабна с вдигане на кофи с вода, диета и амбиция

Любопитно 05.12.2021 19:20 Снимка: ДНЕС+

115-килограмов индиец отслабна с вдигане на кофи с вода, диета и амбиция

Жител на индийския град Мумбай, който тежеше 115 килограма, свали 45 килограма за три години и натрупа 10 килограма мускулна маса. Тайната на успеха му беше разкрита от Times of India,цитиран от Дарик. 

22-годишният Вивек Надмиетла е имал наднормено тегло, като през 2019 г. стрелката на кантара показвала 115 килограма. Заради затлъстяването си индиецът не можел да играе футбол, въпреки че това бил любимият му спорт. Било му е трудно да бяга и отборът е спрял да го кани да участва в мачове. За да може все пак да участва в игрите, мъжът решил да промени начина си на живот. Той се записал на фитнес и започнал да тренира сам, а също преминал и към здравословна диета. Така той не само отслабнал, но и натрупал мускули.

Сега индиецът за закуска яде овесени ядки и пие кафе, вечеря плосък хляб, задушени зеленчуци или купа ориз. След тренировка мъжът изяжда до шест варени яйца, накиснати бадеми и пие кафе с мляко. Понякога се отдава на бургери и пилешко къри. Избягва захарта и сладките напитки, белия ориз, мазните храни и бързото хранене.

Човекът тренира шест пъти седмично. Редува силови тренировки и упражнения за развитие на различни мускулни групи с кардио-тренировки.

„Първо си поставих за цел да отслабна, а след това да изградя мускули. Не можах да тренирам нормално поради пандемията от коронавирус и блокирането. Затова тренирах у дома, вдигайки кофи с вода. След това започнах да ходя на фитнес рано сутрин преди работа. Ако имаш желание, всичко е възможно. Основното нещо в отслабването е последователността“, подчерта мъжът.

Надмиетла изминава 10 000-12 000 крачки дневно и това му помага да изгори максимален брой калории. „Когато си позволявам да се отпусна и да ям нездравословна храна, пропускам закуската на следващия ден. По този начин успявам да не напълня“, каза индиецът.

Той отбеляза, че не е необходимо да се включват протеинови прахове или други модерни продукти в програма за отслабване. Тайната е проста – да приемате малко калории. „Не е нужно да пиете протеинови шейкове или да ядете протеинови блокчета, за да натрупате мускулна маса. Просто трябва да избягвате нездравословната храна и да ядете чист протеин: пилешки гърди, яйчен белтък и риба “, обясни мъжът./Дарик радио

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648