Задържаха мнимият депутат Сергей взимал пари от пловдивчани

Крими 14.07.2022 16:38 Снимка: ДНЕС+

Задържаха мнимият депутат Сергей взимал пари от пловдивчани

Обещавал узаконяване на незаконни къщи и вземал пари

Сергей Димитров, представящ се за депутат от "Продължаваме промяната", е арестуван след серия измами в Пловдив, потвърдиха пред "24 часа" от прокуратурата. Досега четирима се хванали на въдицата му и платили, за да им свърши услуги с узаконяване на незаконни постройки.
"Предлагал различни помощи, като демонстрирал познанства с политици и с хора от местната власт", допълни говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Сергей, който е израснал в домове за сираци, казвал на жители от "Столипиново", че ще ги устрои с парцели. Срещу това получавал различни суми.
Пред хората твърдял, че парите били нужни, за да плати съответните такси. След като завлечените не получили нищо от обещаното, сигнализирали органите на реда. С прокурорско постановление Димитров е задържан за 72 часа. Органите на реда търсят и негови съучастници.

Димитров се представял като възпитаник Харвард и Пловдивския университет и като  депутат от "Продължаваме промяната". За да убеди тези, на които ще "помага", показвал снимки от парламента със себе си, които са несръчно обработени.

Носил със себе си и фотоси, където е до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с кмета Здравко Димитров. Казвал, че е бил застъпник и на БСП.
Политическата му биография според Трафикнюз се покрива единствено с това, че е бил кандидат за народен представител от "Българско лято". Бил шести в благоевградската листа от партията на Васил Божков.

Освен, че е разследван за търговия с гласове, Сергей Димитров е участвал и в схема за фалшифициране на документи и злоупотреба със средства, набирани за деца без родители.

"Събират се още доказателства за деяния, които е вършил", уточниха от прокуратурата. И призоваха, ако има още измамени, да сигнализират.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648