Виктор Спига не ревнувал Алена, излизал и с други жени

Крими 24.06.2022 11:04 Снимка: ДНЕС+

Виктор Спига не ревнувал Алена, излизал и с други жени

Обвиняемият за убийството на танцьорката се опитал да си изгради алиби пред приятели

Обвиненият за убийството на Алена Щерк Виктор Спига е ходил при свои приятели веднага след престъплението, за да си изгради алиби за времето на смъртта . Това е един от мотивите на Софийския апелативен съд, за да остави костариканеца с италиански паспорт в ареста. Според прокуратурата Спига е дебнел Алена пред дома в нощта срещу 27 май. Двамата се засекли в гаража на жената. Не е ясно къде точно е била убита. Колата е засечена на пътя Перник - Радомир. В този район беше намерен трупът след 3 дни издирване.

След като се отбил при трима приятели за времето от 6,30 до 9 ч сутринта, Спига заминал за Италия. Прокуратурата твърди, че мъжът се е укривал. Адвокатите му контрираха, че имал билет отдавна и бил там, за да продава имот. Щял да се върне с полет на 3 юни, за която дата имал купена бордова карта. При ареста му е държал нож. Той се съгласи да го екстрадират и преди седмица бе върнат в България.

“Невинен съм”, каза Спига пред “24 часа”. Според него това е най-лесният начин разследващите да приключат случая. Нямало защо да убива Щерк, с която се разделили мирно. Не се карали и за фирмените активи, чието прехвърляне приключило преди месеци.

“След Алена излизах с други жени”, каза още Спига и заяви, че това не е поведение на мъж, който ревнува.

Съдът обаче посочи, че има данни освен за опит за алиби, Спига да е чистил кръв в дома си.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648