Ученичката от Сливен, изнасилвана от 55-годишен: Изнудваше ме с голи снимки

Крими 21.11.2023 12:22 Снимка: ДНЕС+

Ученичката от Сливен, изнасилвана от 55-годишен: Изнудваше ме с голи снимки

Не отишла в полицията от страх насилникът да не убие брат й и защото не вярвала да получи голямо наказание

Разбрала за друга жертва - момиче на 23, което заключвал в дома си. Не я пускал до тоалетна и я плашил с брадва

С компромати изнудвал за нови срещи 55-годишния мъж от Сливен жертвата си - ученичка, която изнасилвал и заплашвал в продължение на година. 

"За всяка следваща среща той ме изнудваше с нови клипчета, голи снимки, че ще ги качи и разпространи, че ще ги залепи до моето училище, на село, до на мама работата и че ще убие брат ми", разказа момичето пред Би Ти Ви. То пожела да запази самоличността си в тайна.

"Нашата първа среща беше до Трета поликлиника до болницата. Моят приятел ме запозна с него, тъй като той е от село. На другия ден той беше пред училище в междучасието. Срещнахме се, той ме помоли да отидем до тях, за да вземем някакви неща, но не помня какви. И оттам тръгна целият стрес и цялата ситуация", разказа момичето.

В дома си мъжът извадил пистолет. "Каза, че бил полицай и е лежал смъртна присъда, че нищо не го интересува. Попита дали може да правим секс", спомня си ученичката.

Тя не е отишла в полицията именно заради заплахите, но и защото нямало доверие на правосъдието. "Притеснявам се, защото прокуратурата, ако не реши да влезе в затвора за години и да си изплати за това, което е направил с нас, той ще излезе и ще продължава", обясни тя.

Промяната в нея първо забелязала майка ѝ. "Много зле ѝ се отрази. Постоянно питаше какво става. Аз бях коренно променена, не говорех с никого, не общувах толкова много с приятелки, затварях се в себе си и си казвах, че ще мине този стрес", спомня си тя.

Мъжът идвал в дома на момичето в отсъствието на майката, която работи на смени, а понякога ходи и на гости при сина си. Заради странното поведение на дъщеря си, тя решила да сложи камери в дома си и да види какво се случва. Брат ѝ също ги е видял и се е заел със случая. Намерил и други негови жертви, включително и момчета и малолетно дете. Обърнал се към медиите, за да не се неглижира случая от органите на реда. Той призна, че се страхува за семейството си.

Ученичката опитвала да заплаши насилника с насилника. "От затвор се излиза. От гробищата - не", отговорил ѝ той.

Тя самата знае за поне още една жертва на мъжа. Един ден в дома му намерило заключено момиче на 23 години. "Разбрах от нея, че я заключва, не я пуска да ходи до тоалетната, прави го в стаята. Зад вратата има брадва", обясни тя.

Пред камерата, макар и с гръб, застана и втората жертва. Смелост да говори пред медията събрала в последния момент. "Отивах до магазина. Той ми каза да пием по едно и повече няма да се виждаме. Съгласих се, че няма да се виждаме повече. Накрая се оказа, че ме е излъгал", обясни тя.

После мъжът ѝ завел в дома си. Тя искала да се прибира, а той ѝ обяснил, че я е излъгал, за да дойде. Един месец тя стояла заключена в тях.

"Поряза ме с нож. Заплашваше ме с брадвата, казваше, че ако опитам да избягам, ще ме гръмне", казва той.

Мъжът е с повдигнати обвинения за изнасилване. Присъдата, която може да получи е от две до осем години затвор.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361