Убийството в Бояна - непланувано и под въздействието на дрога

Крими 14.07.2021 11:37 Снимка: ДНЕС+

Убийството в Бояна - непланувано и под въздействието на дрога

Убийство посред бял ден в столичния квартал "Бояна" стана във вторник. Възрастна жена беше ударена с каменна плоча, докато седи на пейка в квартална градинка. По случая вчера от МВР съобщиха, че са задържани трима души, но все още няма информация за обвинение.

Една от версиите е, че убиецът, който вчера отне живота на жена в градинката на столичния квартал "Бояна", е бил под въздействието на наркотици. По думите на криминалиста Иван Савов пред бТВ за това говорят обстоятелствата на престъплението - това, че то е извършено посред бял ден, на публично място, с наличието и възможността за много свидетели. А и средството на престъплението - случаен.

Начинът, по който е било извършено това престъпление е непремислен. На публично място, в неподбиране на оръжието", посочи Савов, според когото убийството по никакъв начин не е било планувано.

"Мисля, че самият извършител не е имал за цел да я умъртви. Решил е да извърши престъплението, виждайки жената в парка. Положителното, ако може да има нещо положително в такъв случай, че имаме свидетел", заяви той.

Криминалистът сравни убийството със случая от миналото с Жоро Павето, който се изучава в учебниците по криминология.

Единият от задържаните за убийството е мъжът, с когото убитата живеела на семейни начела. Той има присъда за убийство и причиняване на средна телесна повреда.

Версията за грабеж също е водеща. По нея са задържани други двама души.

Жителите на квартала смятат, че жената е била нападната, за да бъде ограбена. Те се притесняват, тъй като паркът, в който е станало престъплението, не се охранява, няма и камери за видеонаблюдение. Затова настояват общината да предприеме мерки.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448