Турските власти стреляха по мигранти, тръгнали към България. „Гранична полиция“ нямат информация

Крими 25.05.2023 09:03 Снимка: ДНЕС+

Турските власти стреляха по мигранти, тръгнали към България. „Гранична полиция“ нямат информация

Гонка с мигранти в джип и в София, шофьорът блъсна 4 автомобила и избяга

Нелегални мигранти се опитаха да щурмуват граничен пункт Капъкуле от турка стана, за да преминат в Българоя. Наложили се е турските власти да възпроизведат изстрели и да затворят границата за 2 часа.

Областната администрация на Одрин обяснява, че групата, наброяваща стотина души, включително жени и деца, е била превозвана с автобус.

Те са блъснали телените огради, за да нахлуят в зоната към българския граничен пункт.

Това е предотвратено със серия изстрели, включително с автоматично оръжие.

В крайна сметка турските сили на реда успяват да овладеят положението, а от българската Главна дирекция „Гранична полиция“ обясняват, че нямат информация за случая, съобщи 24 часа.

Екшън с участието на нелегални мигранти се разигра и в София.

Джип с румънска регистрация отказал да се подчини на полицейско разпореждане в района на летище София и последвало преследване. Джипът блъска четири автомобила до офис сградата на летището, а шофьорът е избягал и се издирва.

В багажника на джипа са открити петима нелегални мигранти. Те са без документи. По информация на NOVA са сирийски граждани.

„Шофьорът е офейкал, защото се осигурява от условия за офейкване и за покриване на случаи. И някой ден може да има и жертви, както е имало. Доколкото видях, в никоя от паркираните коли не е имало човек”, коментира Георги - собственик на ударена кола.

Още по темата

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648