Спецакция срещу дилъри на дрога в Пазарджишко

Крими 21.02.2024 16:58 Снимка: ДНЕС+

Спецакция срещу дилъри на дрога в Пазарджишко

Дилър на наркотици е заловен при съвместни действия от ОДМВР – Пазарджик. Органите на реда спрели лек автомобил на пътя Пазарджик - Пловдив. Оказало се, че 34-годишен пътник в минивана от областния град изхвърлил на пода на возилото суха листна маса. У него били открити и две полиетиленови топчета със същото съдържание. Проверката установила, че това е синтетичен канабиноид с обща маса над 105 грама, съобщи БНТ. 

Мъжът е стар познайник на органите на реда, с множество криминални регистрации, осъждан и изтърпявал наказания "лишаване от свобода". Криминалистите го засекли като дилър на този вид наркотик за територията на квартал "Изток" в областния град.

В хода на спецоперацията екипи на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик, на участъците в Лесичово и квартал "Изток", са засекли още трима мъже и една жена притежаващи наркотични вещества. От тях са иззети различни количества синтетичен канабиноид, марихуана, амфетамин и хероин.

Униформените са задържали и мъж от Пазарджик предложил подкуп на проверяващи го полицаи е задържан на територията на Белово. Автопатрул на местния участък извършвал контрол над участниците в пътното движение.

Униформените спрели и микробус с водач 26-годишен пазарджиклия и констатирали нарушение на Закона за движение по пътищата. Тогава мъжът решил, че ще му се размине и подхвърлил в кората на едната от вратите на служебния автомобил банкнота с номинал от 50 лева. Дежурна група при РУ-Септември е извършила оглед на мястото, а парите са иззети, като веществено доказателство, съобщават от МВР.

В акцията са установени още извършителите на домови кражби, такива от строителен обект и магазин и на мобилен телефон. Двама са задържани, като автори на вандалски прояви. Един е счупил няколко пейки в района на еко пътека край Панагюрище, а друг нанесъл щети на кафе автомат.

По време на проверките по пътищата е спрян водач управлявал под въздействието на наркотици, друг под въздействието на алкохол.

По време на специализираната акция са извършени проверки на 1496 човека, 1422 моторни превозни средства, 53 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи.

За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 52 акта и 282 фиша. Установени са общо 25 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 12 човека.

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027