Съдят мъж, убил приятелката си в Горна Оряховица

Крими 28.06.2020 12:29 Снимка: ДНЕС+

Съдят мъж, убил приятелката си в Горна Оряховица

38-годишен брутален насилник се изправя пред Великотърновския окръжен съд във вторник заради жестоко убийство на приятелката му и счупен череп на негов авер.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Велико Търново, с който подсъдимият Николай Кънчев от Горна Оряховица е обвинен в това, че на 10 ноември 2018 г., в частен дом на ул. „Славянска" №23, умишлено умъртвил Мария П. от  Горна Оряховица чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце по тялото на жертвата, като убийството е извършено по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост.

Със същия обвинител акт Николай е обвинен още, че в същия апартамент  причинил закрита черепно-мозъчна травма на собственика Светльо С. чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце. Причинената средна телесна повреда е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Убиецът и жертвата му Мария били на купон в апартамента на Светльо с много алкохол и дрога.

В нощните часове между тримата избухнал скандал. Николай обвинил гаджето си и приятеля си, че се свалят под носа му и се нахвърлил с юмруци върху двамата. От зверския побой Мария издъхнала, а  домакинът се оказал със счупен череп. След като Светльо се свестил на следващата сутрин, се обадил в полицията, че в жилището му има мъртва жена.

Николай първоначално се укриваше от полицията във входовете на жилищни блокове и на други необитаеми места в железничарския си град. Той бе обявен за общодържавно издирване. Бе разпознат и заловен след сигнал от граждани. 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448