С 2,78 промила била жената, пребита до смърт от приятеля си в Сопот

Крими 13.09.2023 18:22 Снимка: ДНЕС+

С 2,78 промила била жената, пребита до смърт от приятеля си в Сопот

Според психиатричната експертиза Николай Танчев има изключителен самоконтрол и няма склонност към жестокост

С 2,78 промила алкохол била 58-годишната Марияна Кръстева, която издъхна от жесток побой в Сопот. Това обясни д-р Павел Тимонов, който е едно от вещите лица, изготвили медицинската експертиза на трупа. Днес Окръжният съд в Пловдив изслуша заключенията на лекарите, според които жената със сигурност е починала в резултат на тежка черепно-мозъчна травма.

На 6 август м.г. Кръстева и 47-годишният ѝ партньор Николай Танчев били на гости на техни приятели, където пили алкохол. Към полунощ двамата тръгнали да се прибират. Заради изпитото количество жената вървяла бавно, което ядосало Танчев. Според прокуратурата той започнал да я обижда и удря. Приятелката му починала от нараняванията си край стадиона в Сопот, а на другата сутрин тялото ѝ било открито от мъж, който отивал на работа.

Според лекарите, изготвили психиатричната експертиза на Николай Танчев, той има изключително висок самоконтрол. В нощта на побоя е бил афектиран от скандала, но попринцип няма склонност към жестокост.

Днес в съдебната зала бяха пуснати видеозаписи от охранителни камери на къща, от които се вижда как Кръстева пада по земята, докато с приятеля ѝ вървят. Според адвоката на Николай Танчев Стефан Шипкалиев кадрите са от улица, която се намира на 500-600 метра от стадиона.

Експертизата на трупа е категорична, че Марияна Кръстева е починала заради черепномозъчната травма. Освен нараняванията по главата и мозъка, 58-годишната жена е имала прясно счупено ребро и две, които са били счупени няколко седмици преди фаталната нощ.

“Да разбираме ли, че механизмът на причиняване на нараняванията не е от падане с цял ръст, а от удари с юмрук и ритник”, попита съдия Екатерина Роглекова. Д-р Тимонов отсече, че експертите не могат категорично да отхвърлят нито един от вариантите. “Трябва да съберем части от пъзела”, заяви той. Според него е възможно част от травмите да са от падане, друга - от побой. Затова поиска магистратите да назначат нова експертиза, в която да бъде включен и неврохирург.

Делото срещу Николай Танчев ще продължи през ноември. Вече над 1 година сопотчанинът е зад решетките, но днес мярката му за неотклонение не беше променена, тъй като няма постоянен адрес и не може да търпи домашен арест.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993