Ревност е мотивът за убийството в „Слънчев бряг“

Крими 09.07.2024 10:17 Снимка: ДНЕС+

Ревност е мотивът за убийството в „Слънчев бряг“

Убиецът и жертвата са работи на съседни павилиони в курорта, а враждата им за жена е ескалирала през последните дни

Убийство от ревност е мотивът за тежкото криминално престъпление, което стана в петък вечер на крайбрежната алея в Слънчев бряг. 38 годишният Христо Димитров от Ловеч намушква с нож в сърцето 31- годишният Цветомир Якимов от Кюстендил, който почива в линейката на път за болницата в Бургас. 

Свидетели разказват, че и убиецът и жертвата са работи на съседни павилиони в курорта, а враждата им за жена е ескалирала през последните дни. Тя също е работила в близост.

Пред адвокатът си криминално проявения мъж е заявил, че се е страхувал за живота си и затова си е купил нож. Съдът наложи на обвинения за умишленото убийство Христо Димитров най-тежка мярка „задържане под стража. Обвинен е за умишлено убийство, за което законът предвижда от 10 до 20 години затвори. Предстои техническа експертиза на иззетите от района на престъплението записи от камери.

"Мотивът е любовни отношения с някакво момиче, която прераства в ревност. Момичето е имало приятел първия, вторият също и е бил приятел. Не е умишлено, той е нямал въобще намерение да го убива , а просто да го сплаши" ,заяви за БГНЕС адвокат Георги Георгиев.

Прокуратурата поиска най-тежка мярка - задържане под стража. "Извършено е изключително брутално убийство с нож, директно в сърцето. Обвинението е за умишлено убийство, за момента нямаме данни за по- тежка квалификация, но по чл. 115 си е достатъчно тежко ", каза прокурор Ангел Георгиев. 

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876