Прокуратурата внесе протест срещу присъдата на Викторио Александров

Крими 20.01.2021 14:33 Снимка: ДНЕС+

Прокуратурата внесе протест срещу присъдата на Викторио Александров

Градската прокуратурата внесе протест срещу пръсадата от 20 години затвор, която днес беше наложена на Викторио Александров. Той беше признат за виновен за убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеря Никол.

Присъдата е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности на обществото.

Тя е несъразмерно малка и несправедлива, посочват от държавното обвинение. Прокуратурата иска на Александров да бъде наложено най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Александров се призна за виновен по всички повдигнати обвинения. Съдът наложи 15 години затвор за убийството на приятелката му Дарина и 20 години затвор за убийството на малкото момиченце. Наложена беше и 1 година затвор за отвлечения таксиметров шофьор.

По закон се налага едно общо наказание, най-голямото, в случая 20 години лишаване от свобода.

Присъдата в частта относно размера на наложените наказания е явно несправедлива, посочват от прокуратурата.

Доказателствата по досъдебното производство недвусмислено сочат, че е извършено умишлено убийство на 2 лица – млада жена и детето ѝ.

По делото се установява, че деянието е извършено хладнокръвно.

Подсъдимият по професия е охранител. За заемането на длъжността се изисква преминаване на лицата през психологически тест, като това обстоятелство обуславя по-висока психическа устойчивост. Той успешно е преминал този тест , т.е. той е бил с добра психическа устойчивост. СГП намира за неотносимо изнесеното от защитата твърдение, че мъжът е бил подлаган на постоянен тормоз от семейството на жертвата , поради което е извършил деянието, посочват от държавното обвинение.

Подсъдимият е извършил второто деяние - убийството на собствената му дъщеря, която е била на година и една седмица, седем часа след първото убийство.

Имал е достатъчно време да осмисли поведението си и да се предаде на органите на реда.

Вместо това, той се е разходил в парка, а после е извършил друго престъпление - принуда по отношение на таксиметровия шофьор с пистолет. Впоследствие е легнал да спи и при пристигането на органите на реда хладнокръвно е застрелял спящата си дъщеря, припомнят от прокуратурата./tribune.bg 

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269