Подпалилият жена си, докато спи, отива на съд за убийство

Крими 24.03.2021 16:56 Снимка: ДНЕС+

Подпалилият жена си, докато спи, отива на съд за убийство

Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 53-годишния Николай Петров за извършено от него умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата.

Обвиняемият Петров от дълги години живеел на семейни начала с 45-годишната Татяна в къща във врачанското с. Три кладенци. Знаело се, че той често злоупотребявал с алкохол, вследствие на което ставал агресивен и упражнявал физическо насилие върху жената.

Вечерта на 15 септември 2020 г. един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. При влизането на момчетата в двора на къщата, те забелязали излизащия от нея дим, а до външната чешма се намирала пострадалата Татяна. Жената се опитвала да се облива с вода.

Наблизо стоял Николай, който не оказвал никаква помощ на жената. Вместо това той се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил със заплашителни думи. Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата.

Въпреки шока и болката, която изпитвала, Татяна успяла да им сподели, че била полята с бензин и запалена от Николай, докато била в леглото. На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пострадалата била транспортирана до лечебно заведение.  

Извършителят на престъпното деяние се укрил, но заловен и задържан на следващия ден. Вследствие на тежката термична травма и настъпилите усложнения пострадалата  Татяня починала по-късно в "Пирогов".

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че жената имала изгаряне на 91 % от общата телесна повърхност, както и увреждане на горните дихателни пътища, вследствие инхалация на пушечни газове и сажди. Освен това е констатирано наличие на кръвонасядания по шията на пострадалата, вероятно получени при опит за душене с ръце.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

CHF CHF 1 1.78452
GBP GBP 1 2.27256
RON RON 10 3.96937
TRY TRY 10 1.90528
USD USD 1 1.61893