Пламен Бобоков: Узунов ми е приятел, с Радев съм се виждал официално

Крими 19.06.2020 19:14 Снимка: ДНЕС+

Пламен Бобоков: Узунов ми е приятел, с Радев съм се виждал официално

„От 28 години съм в бизнеса. Познавам много хора и това не ме прави престъпник. С Пламен Узунов сме приятели. Виждал съм се официално с президента Румен Радев. Имал съм среща преди 2-3 години. Не помня за какво сме говорили – най-вероятно за бизнес.“ Това заяви пред журналисти бизнесменът Пламен Бобоков, чиято мярка за неотклонение се гледа в момента.

По-рано от прокуратурата разпространиха доказателства по разследването „Бобокови“. Пламен Узунов, секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев е контактувал с Пламен Бобоков, а прокуратурата показа съобщения между двамата. „Обвиняемият Бобоков е комуникирал с различни адресати, в това число лица с имунитет, висши държавни служители, както и с подсъдими и обвиняеми лица по дела на Специализирана прокуратурата, част от които се укриват в чужбина с цел избягване на наказателна отговорност“, съобщиха от държавното обвинение. Съобщения има и между прокурор Николай Николов и Бобоков.

„Когато правим бизнес в чужбина, всяка нормална държава подпомага предприемачите“, обясни Бобоков контактите си на високи нива. По думите му бизнесът е бил напълно чист. С обвиняемия Васил Божков също имали приятелски отношения, виждали се 3-4 пъти годишно.

„Нямам обяснение. 28 години чинно сме плащали данъци, заплати. Това дойде като гръм от ясно небе“, каза още Бобоков.

Пламен Бобоков е един от обвинените по разследването за внос и депониране на опасни отпадъци. Според прокуратурата той е част от група, в която членовете са още брат му Атанас Бобоков, бившият заместник-екоминистър Красимир Живков и още няколко души. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448