Пипнаха престъпно трио, оставяло "на трупчета" коли във Велико Търново

Крими 07.01.2021 12:53 Снимка: ДНЕС+

Пипнаха престъпно трио, оставяло "на трупчета" коли във Велико Търново

Престъпно трио, извършвало кражби на гуми от леки автомобили бе задържано, след двумесечна съвместна работа на служители от две областни дирекции, информира великотърновската полиция.

Набезите им започнали на територията на В. Търново и Г. Оряховица в средата на ноември миналата година. В рамките на месец в областната дирекция са постъпили 4 сигнала за извършени кражби на гуми, с джантите на три леки и един товарен автомобил и един сигнал за опит за кражба. От проведени съвместни действия от служители на РУ – В. Търново, Г. Оряховица, Павликени и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – Русе е установено, че извършители са двама мъже на 19 и 59 години от Павликени и 39-годишен от с. Сливо поле. Двамата по-възрастни са известни на полицията и осъждани.

При извършени претърсвания на адреси в Павликени и Русе са намерени и иззети множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. След доклад на материалите по случая в прокуратурата, тримата са привлечени, като обвиняеми. Задържани са за 72 часа. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359