Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков остава в ареста

Крими 08.01.2021 14:16 Снимка: ДНЕС+

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков остава в ареста

Софийският градски съд отказа да освободи от ареста Кристиян Николов, който е обвиняем за смъртта на Милен Цветков. Николов има постоянен адрес и трайна обвързаност със семейството си и с приятелката си Симона Цветкова. Затова няма опасност да се укрие, но пък може да извърши друго престъпление заради употребата на наркотици и голямата обществена опасност на деянието му, смятат магистратите, пише „24 часа“. Според съда Николов не е осъждан, няма криминални регистрации, студент е и има добри характеристични данни.

На заседанието прокуротурата изнесе данни, че в телефона на Кристиан е намерена комуникация, която го уличава в употреба на дрога през 2018 и 2019 г. Освен това в претърсванията след катастрофата е открита кутийка със следи от кокаин и амфетамини. Според адвоката на младежа няма доказателства, че този телефон е негов и не е доказателство по делото. Кристиян Николов помоли съда да го пуснат вкъщи. Обеща да съдейства на процеса. Николов каза пред съда, че мярката му - задържане под стража, е в услуга на прокуратурата, а не на правосъдието и помоли да бъде изменена в по-лека. Добави, че съдът е подложен на натиск по това дело.

Окончателното решение за свободата на 22-годишния мъж е на Апелативния съд в София.

На заседанието стана ясно, че разследването срещу майката на Кристиян е прекратено. Тя беше обвиняема, защото му е дала джипа си. /24 часа

CHF CHF 1 1.77335
GBP GBP 1 2.27343
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24625
USD USD 1 1.61027