Нов вид измама: мними компаньонки изнудват мъже в София

Крими 06.01.2022 10:14 Снимка: ДНЕС+

Нов вид измама: мними компаньонки изнудват мъже в София

Нов вид измама в София. Мними компаньонки изнудват нищо неподозиращи мъже за транспорт. В МВР за момента имат информация за един подобен случай, но според потърпевши те са повече.

Именно това се случва преди ден на Росен Дуков, когато непозната жена звъни на вратата на жилището му и му иска сумата от 30 лева.

Росен Дуков е графичен дизайнер. Всичко за него започва, когато непознатата звъни на вратата на апартамента, в който работи и живее. Заявява, че е проститутка и че младият мъж ѝ дължи пари за транспорт, защото я е поръчал, а не е спазил уговорката си, предава БНР.

Според Росен измамниците разчитат основно на притеснението на хората в такава ситуация - които предпочитат да платят несъществуващия транспорт, само скандала да приключи по бързо.

След случая Росен Дуков публикува в социалните мрежи разказ за случката. Обажда се и на свои приятели, които му разказали, че това е нов вид измама, станала популярна в София от близо месец насам. В Столичната полиция също работят по случая, като се изясняват всички факти около него.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648