Крими 21.11.2020 18:54 Снимка: БГНЕС

Майката от Сандански, убила двете си деца, остава в ареста

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, остава за постоянно в ареста. Това реши днес съдът, съобщават от Апелативна прокуратура София.

Съдът е одобрил искане на Окръжна прокуратура - Благоевград за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на К.Д.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на държавното обвинение, че от събраните към настоящия момент доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е реална опасност К.Д. да извърши престъпление, което налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването на престъплението продължава. Очакват се заключения от назначените експертизи.

По информация на Нова телевизия адвокатът на обвинената заявил, че майката години наред е била малтретирана физически от мъжа й. Освен това тя е била сексуално насилвана от нейния свекър.

Снощи десетки жители на града се събраха, за да почетат паметта им.

В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, но има и такива, които не я винят.

"Лесно е да обвиняваме хората. Не е редно да говорим, когато не сме наясно със ситуацията", смятат част от жителите на града.

Местните настояха институциите да обръщат много повече внимание на сигналите за домашно насилие. Погребението на децата се състоя тази сутрин./news.bg

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.19761
RON RON 10 4.01336
TRY TRY 10 2.16883
USD USD 1 1.61332