Mащабна специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в село Секулово

Крими 12.06.2020 12:21 Снимка: ДНЕС+

Mащабна специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в село Секулово

Мащабна специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра, насочена против битовата престъпност, пътния травматизъм и издирване на лица с повече от две досъдебни производства, започна днес в село Секулово, община Дулово.

Операцията е част от приоритетите на прокуратурата и лично на главния прокурор Иван Гешев, заявени още в началото на годината, всички ангажирани със сигурността на българските граждани да изведат борбата за овладяване на  престъпността, от която страдат най-често животът и битът на българските граждани.

Повод за операцията и е конкретен случай, при който са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото.

При масово сбиване в центъра на селото на 10 юни тази година  е пострадал човек. Първоначално между две групи лица започнала словесна разправия, която прераснала в побой. В една от групите имало непълнолетно момиче, заради което е възникнал конфликтът. При опит да помогне на 16-годишната девойка, е пострадал Божидар А., по-известен като Боби Ейнджъла. Той е диджей в читалището на село Секулово и основател на известния Enigma Rocк фестивал.

На място в селото са  прокурор, трима разследващи полицаи, както и служители на ОД на МВР в Силистра.  Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се проверяват хора и автомобили и лица от активния криминален контингент. 

По случая в Районната прокуратура в Силистра е образувано досъдебно производство за хулиганство и нанасяне на телесни повреди, разследването по което ще изяснява причините и обстоятелствата за възникване на инцидента.  След провеждане на специализираната полицейска операция прокуратурата ще предостави информация за резултатите от нея.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448