Марешки за присъдата: Не съм виновен, използват ме

Крими 15.09.2020 08:47 Снимка: ДНЕС+

Марешки за присъдата: Не съм виновен, използват ме

Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание и притеснение. Смятам, че моментът за постановяване на тази присъда е подбран умишлено, за да може в европейския доклад на 23-ти септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда т.нар. олигарси или хора с бизнес, които  прокуратурата обявява за такива. Явно съм им много удобен в момента. 

Tова заяви лидерът на "Воля" зам.-председател на 44-ото Народно събрание Веселин Марешки по повод присъдата си от 4 годиним затвор. 

Позицията му бе разпространена от пресцентъра на "Воля". 

В какво ме обвиняват дефакто - в това, че съм съдействал да се разруши една незаконна постройка - т.е. искал съм да се спази законът!

Бях въвлечен в цялата история, защото исках да помогна на човек, който беше смазан от хора с пари, с връзки, с бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна амбиция да бъда осъден, като в този си стремеж не се посвени да набеди съдия, че искал да вземе подкуп по делото, но когато съдията беше оправдан, на прокурора нищо не му се случи, разказва своята версия лидерът.

Това говори много за начина на работа. Нелепо е да се твърди, че съм искал да получа от някого 10 хиляди лева и то чрез заплахи или незаконни действия. Обемът на бизнеса ми - и аптеките, и бензиностанциите, показва, че такова твърдение е повече от несериозно!

От една страна едни ме обявяват за близък до властта, защото съм бил подкрепил по някакъв начин инициатива на ГЕРБ. Но от друга страна - ВОЛЯ винаги е била опозиция и по никакъв начин не участва в управлението, т.е. ние не сме тяхното "галено" дете -други са тези, които от години се натискат за тази роля.

Явно някой иска да послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви "успехи".

Адвокатите ми ще обжалват в законовия срок, закани се Марешки. 

Припомняме, че присъдата е за рекет и изнудване.

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286