Кьовеши подкрепи Гешев: В ЕС такива дръзки престъпници трябва да бъдат преследвани решително

Крими 02.05.2023 16:59 Снимка: ДНЕС+

Кьовеши подкрепи Гешев: В ЕС такива дръзки престъпници трябва да бъдат преследвани решително

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши излезе с позиция в подкрепа на Иван Гешев, след вчерашния опит за атентат срещу него.

„Вчера взривно устройство беше детонирано на пътя на кортежа на главния прокурор на Република България. Заклеймявам по най-силния възможен начин атаката и пожелавам на г-н Гешев и неговото семейство да се възстановят от травматизиращия инцидент“, пише Кьовеши в съобщение, публикувано на сайта на институцията.

В Европейския съюз престъпници, които имат дързостта да превръщат в мишена който и да е представител на съдебната система, трябва да бъдат считани за крайно опасни и преследвани с най-голяма решителност, категорична е европейският главен прокурор.

„Вярвам, че полицейските власти в България, прокурорите и съдиите ще вземат всички необходими мерки за защита на върховенството на закона и независимостта на съдебната система, и няма да пестят усилия, докато не се изясни цялата ситуация около случилото се, кой е отговорен и как е могло да се стигне до тук“, завършва тя.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648