Издирват съучастник на атентатора от Бургас

Крими 21.07.2012 08:56

Българската полиция провежда полицейска операция за издирване на заподозрян, за когото се смята, че е помагал на терориста, извършил нападението в Бургас, при което загинаха петима израелци и един български гражданин, съобщават израелски медии.

Според информацията на израелския всекидневник Ma'ariv българските сили за сигурност подозират, че заподозреният може да има и друга бомба.
Заради това са въведени допълнителни мерки за сигурност в хотелите в Бургас, където е известно, че са настанени израелски граждани.

Българската полиция разполага със скица на заподозрения, която е е разпространена сред полицаите, които са разположени в хотелите.
Служителите по сигурността и хотелски мениджъри са инструктирани да бъдат бдителни, съобщават още медиите в Израел.

Израелски медии разпространиха фоторобот на предполагаем съучастник на извършителя на кървавия атентат на бургаското летище.

Първоначалната информация, че фотороботът е на предполагаемия извършител на кървавия атентат и е разпространен от израелската полиция, се оказа невярна.

От пресцентъра на българското МВР заявиха, че към момента не разполагат с информация за разпространения фоторобот.

Припомняме ден след атентата от МВР пуснаха видео запис на който се вижда предполагаемия извършител на взрива.

Припомняме, на 18 юли малко след 17.00 часа беше взривен автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти.

Бяха убити петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, който е българин, и още един човек, за кого се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души, от тях 34 бяха транспортирани на следващия ден до Израел.

Бомбата, която е задействал атентаторът самоубиец, е била с три килограма тротилов еквивалент, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БНТ.
Той посочи още, че има предположения за принадлежността на атентатора към конкретна терористична групировка, но не е уместно да бъдат съобщавани публично, посочи вицепремиерът. /news.bg

CHF CHF 1 1.97878
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93187
TRY TRY 100 5.59205
USD USD 1 1.80029