Христо Гаджев: Натискът по границата се засилва, не се вземат мерки

Крими 28.07.2021 10:09 Снимка: ДНЕС+

Христо Гаджев: Натискът по границата се засилва, не се вземат мерки

От края на юни и началото на юли мигрантският натиск по границата се засилва. Вълната е започнала и никой не се опитва да я контролира в МВР. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

„Очевидно границата не се пази както трябва и не се влага ресурс за по-активна охрана на границата“, коментира Гаджев и предположи, че може би рокадите в МВР са довели „до едно безвремие в МВР“.

Той посочи, че „фиксацията на г-н Рашков по време на кампанията в една политическа партия“ го е лишила от възможността да извършва друга работа.

ГЕРБ иска изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков по темите за бежанците и подслушванията. Целта на първото изслушване е да се види какво е състоянието на охраната на границата, поясни Христо Гаджев.

„Това, което имаме като информация, е че проблемът е сериозен и не се вземат достатъчно мерки.“

Гаджев даде примери с мигрантските центрове в Любимец и Харманли и уточни, че има четирикратно увеличение на броя на мигрантите там.

„Това са хора, които са влезли незаконно през границата“, посочи Гаджев.

Христо Гаджев съобщи още, че ще бъдат заведени граждански искове за правата на граждани, които са били обект на полицейска репресия по време на предизборната кампания.  /БНР

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448