Експертиза: Кристиан Николов е употребил три вида наркотици преди да удари колата на Милен Цветков

Крими 10.06.2021 14:53 Снимка: ДНЕС+

Експертиза: Кристиан Николов е употребил три вида наркотици преди да удари колата на Милен Цветков

Днес беше разпитана и сестрата на Кристиан Николов

Започнаха разпитите на вещите лица по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков. Заради намерените наркотици в кръвта му, високата скорост и липсата на спирачен път, въпреки червения светофар, прокуратурата обвини Кристиан Николов, че умишлено е причинил смъртта на телевизионния водещ, съобщава БНР.

Според приета днес химическа експертиза 23-годишният младеж е ударил автомобила на телевизионния водещ под въздействието на три вида наркотици.

След разпита на експертите адвокатът на семейството на Милен Цветков - Менко Менков коментира:

„Беше разбита на пух и прах защитната теза, че е било възможно тези наркотични вещества да са приети чрез случайна употреба на „Йегермайстер“, в който някой, без да знае подсъдимият, може да е сложил наркотично вещество или чрез паста, специална, успокоителна за зъби, или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство в обясненията, които е дал и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите свидетели, които са присъствали на празненството преди катастрофата“.

По време на днешното заседание е била разпитана и сестрата на Кристиан Николов, съобщава „24 часа“.

Кристиан се обадил на сестра си Анна след катастрофата навръх Великден миналата година. В телефонен разговор, той ѝ обяснил, че е претърпял ПТП, оказал е първа помощ на другия водач, а след това линейката го откарала в болница.

Анна Николова не бе разпитана до сега, тъй като тя се намираше в Германия, където учи и работи.

Делото продължава утре с приемането на още експертизи./24 часа

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438