Дядото на нападнатото с брадва момче: Заплашили са го с бой в дирекцията

Крими 16.02.2024 09:51 Снимка: ДНЕС+

Дядото на нападнатото с брадва момче: Заплашили са го с бой в дирекцията

"Родителите на момичето са дошли с брадва. отиват при директора, викат и внука ми. Дядото и бащата скачат върху Мартин, за да го бият и единият вади секирата от ръка си. Мартин понеже е джудист му хваща ръката и секирата пада, а директорката я взима и я заключва", това разказа дядото на нападнатото с брадва в столично училище момче Здравко Вецев пред bTV. 

Родители на ученици от училището също сигнализират за проблеми. Те разказват как децата им системно са тормозени от директора. Инцидентът с брадвата стана преди дни.

Двама мъже нахлуха с оръжието в спортно училище в София. Причината е спречкване между деца – момче и момиче, които са в 7. и 8. клас. Момичето е с леки наранявания на лицето. То съобщава на родителите си, а след това бащата и дядото нахлуват в училището с брадва.

Дядото на момчето отрича неговият внук да е посегнал първи на момичето.

„Не е вярно, доколкото не съм бил на мястото. От другите деца и от неговото изказване – той излиза случайно и вижда, че това момиче бие негов съученик Влади. Той се намесва и ги разтървава, а в този момент тя се нахвърля и започва да му дере лицето. Ние сме извадили медицинско. Той я хваща за косата и тя влиза вътре. В следващия момент той отива да ѝ се извини, но тя му скача и започва да го бие. Мартин през това време излиза и тя се обажда на родителите си и те идват с брадва. Как да се качили не знам, с карти се влиза, и отиват при директора, викат и внука ми. Дядото и бащата скачат върху Мартин, за да го бият и единият вади секирата от ръка си. Мартин понеже е джудист му хваща ръката и секирата пада, а директорката я взима и я заключва“, каза Вецев.

„Това момиче биеше моето дете (Влади – б.р.) и Мартин се е намесил, за да го защити. Той вчера ми сподели за това него, защото е бил притеснен. Дори е споделил на класната си за инцидента. Всички обвиняват Мартин, училището, дори министерството, без да са говорили с децата. От миналата година сме подавали сигнали, защото виждате как ескалират. Всичко опира до директора, който тормози децата. Той ги обижда, ние разполагаме с аудиозапис от дирекцията. Цитирам: „ще ви размажа““, разказа Васил Кръстев, родител.

Веднъж е бил отстранен от поста си, а после е върнат отново, добави Кръстев.

Родители също съобщават, че насилието в училището не е за първи път.

От Агенция закрила на детето заявиха, че са проведени две анкети от страна на родителите и от страна на децата. Резултатите от тях все още не са готови.

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027