Делото "Дебора" отново не тръгна

Крими 27.03.2024 18:43 Снимка: ДНЕС+

Делото "Дебора" отново не тръгна

Делото "Дебора" отново не тръгна. Причината за това е, че двамата адвокати на обвиняемия Георги Георгиев не се явиха в Районния съд в Пловдив, където трябваше да се проведе разпоредителното заседание.

Според съдията причината за неявяването на защитниците е уважителна - единият е в болничен, а другият е заявил, че е на друго дело.

Дебора Михайлова поиска да бъде конституирана като частен обвинител, а нейните адвокати поискаха на Георги Георгиев да бъде назначен служебен защитник.

Ако и следващия път двамата адвокати не се явят, тогава може да се пристъпи към назначаване на служебен защитник на Георги Георгиев.

Близките на Дебора отказаха коментар пред камера, но заявиха, че се надяват се на справедлива присъда, съобщи бТВ.

Следващото заседание на делото е отложено за 17 април.

Това е вторият опит делото да започне по същество, след като магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата в Стара Загора заради допуснати нарушения.

Делото срещу Георги Георгиев се гледа в Пловдив, след като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод.

От 31 юли Георгиев е с мярка "задържане под стража". Обвиненията срещу него са за причиняване на средна телесна повреда с особена жестокост, принуда и закани за убийство след бруталното насилие над Дебора Михайлова, което включваше побой и рязане с макетно ножче.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853