Четири години затвор за танзаниец пробутал фалшиви 100 евро на шивачка в Дупница

Крими 25.06.2020 09:04 Снимка: ДНЕС+

Четири години затвор за танзаниец пробутал фалшиви 100 евро на шивачка в Дупница

Четири години затвор за танзаниеца опитал да пробута фалшиви 100 евро на шивачка в Дупница.

Днес съдебна присъда танзанийският гражданин У.К. е бил признат за виновен за извършено от него престъпление.

Танзанийски рецидивист измамил продавачка с фалшива банкнота два дни след излизането си от затвора, съобщи Окръжна прокуратура - Кюстендил. След освобождаването му от затвора, мъжът пристигнал в Дупница, като решил да пробута фалшивата банкнота при закупуване на стока.

На 17 октомври 2019 г. мъжът влязъл в шивашко ателие и започнал да говори на английски език, макар че владеел български. Показал на продавачката една от роклите, изложена на манекена и дал знак, че ще купи въпросната рокля, която била на стойност 32 лева и подал на продавачката банкнотата от 100 евро. Тя не се усъмнила и пресметнала левовата равностойност на чуждата валута и върнала на клиента ресто от 163 лева. След като му бил издаден касов бон за закупената стока, той напуснал обекта.

Жената веднага отишла в обменно бюро, където са й заявили, че въпросната евро банкнота е фалшива. Веднага бил подаден сигнал в полицията. Половин час по-късно чужденецът бил установен на автогара в Дупница, а впоследствие задържан.

Поредното за подсъдимия У.К. наказателно производство е приключило при условията на съкратено съдебно следствие. За извършените от него престъпления съдът му е определил общо наказание "лишаване от свобода" за срок от четири години при първоначален "строг" режим на изтърпяване./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448