Брутална жестокост над коте в софийско село

Крими 20.01.2024 12:05 Снимка: ДНЕС+

Брутална жестокост над коте в софийско село

Поредна жестокост над беззащитно животно. Жители на Искрец твърдят, че мъж е затворил котка в капан, а след това я е залял с вряла вода. Животното не е издържало и е починало, пише GlasNews.bg.

"Здравейте, реших да публикувам в групата това жестоко деяние. Искам да попитам човека, защото той ще се познае тук, какво ти направи котето, че го затвори в капан и го заля с вряла вода", гласи анонимна публикация в социалната мрежа Facebook.

Към публикацията е прикачена и снимка, на която се вижда котето, за което се твърди, че е загинало в клетката. От коментарите под публикацията научаваме и името на собственичката на убитото животно - Елеонора Борисова.

"Котето е мое, но не може да се върже, прескочи оградата и намери гибелта си. Да го беше изгонил, но не - трябва да го убие с този капан. Нали и те носят душица", пише жената.

Жената твърди, че убийството на животното се е случило в централната част на Искрец.

"Сезирахме полицията, но мерки не се взеха. Това е недопустимо, това е гавра, но нещата няма да ги оставя така. Убиецът на тази и още невинни души е Ацо Виденов", категорична е Елеонора Борисова.

Жената добавя още, че ще сезира организациите за защита на животните у нас.

"Закони има, но тук едва ли ще се задействат. Това е престъпление, жестокост, умират в страшна мъка и болка, и не може да им се помогне", допълва Борисова. Тя вярва, че човекът, проявил жестоко отношение към котката й, ще си получи заслуженото.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612