Бити с бухалки и горени със запалки: Българки са принуждавани да проституират в Италия

Крими 28.03.2024 09:52 Снимка: ДНЕС+

Бити с бухалки и горени със запалки: Българки са принуждавани да проституират в Италия

Българки са принуждавани да проституират в Италия и били бити с бейзболни бухалки, ако се съпротивлявали като към тях е проявена особена жестокост. Това стана ясно след разследване на италианските власти. 22 души вече са арестувани в Италия, 21 от които са българи. Четирима души са задържани и у нас. Те са от Лом и Враца и ще бъдат екстрадирани в Италия по решение на Окръжния съд в Монтана.

Българките отивали зад граница с обещание за работа, а след това са били принуждавани да проституират. Седалището на престъпната група е било в град Лече, а ръководителите ѝ са изпращали парите в България.

„При нас пристигнаха за изпълнение четири европейски заповеди за арест от съда в град Лече. Те бяха за лица с постоянни адреси в град Лом. Те са били задържани незабавно от полицията, а ние бяхме уведомени, за да бъде призната процедурата по придвижване на европейската заповед за арест”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” говорителят на Окръжна прокуратура – Монтана Лилия Илиева.

По думите ѝ от европейската заповед за арест става ясно, че задържаните лица са част от организирана престъпна група, която е набирала предимно българки, които са принуждавани да проституират в Италия. „Самото наказателно производство ще провеждат колегите в Италия”, посочи тя.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594