Българин тормози гадже в Англия, отива за 6 месеца в затвора

Крими 14.09.2020 20:13 Снимка: ДНЕС+

Българин тормози гадже в Англия, отива за 6 месеца в затвора

25-годишен българин бе осъден във Великобритания на 6 месеца затвор и 5-годишна забрана да се свързва с 20-годишна англичанка, след като превърна живота ѝ в кошмар.

Двамата се запознават в Кипър миналия октомври, където Илиян Николов работи като сервитьор, а тя отива на почивка. След кратката ваканционна връзка той решава да я последва в Англия.

Първоначално дори отсяда в дома ѝ в Айвибридж, но през януари тя го моли да напусне, тъй като започва да се страхува от контролиращото му поведение. Закарва го даже до гарата в Плимут и смята, че там са си казали окончателно сбогом.

На 5 март в дома ѝ пристига пакет с любовно писмо от Николов и ключодържател във форма на сърце, който майка ѝ отваря. На 16 март идва самият той и отказва да си тръгне.

Налага се за първи път да извикат полиция, която му дава съвет да не притеснява повече семейството. Николов обаче продължава да идва и да оставя рози, бижута, както и съобщения, че е наблизо и си е намерил работа в пицария.

Налага се няколко пъти да викат полиция, момичето отива да живее при леля си от страх. Николов е арестуван с нож в раницата близо до дома ѝ.

По време на процеса адвокатът му изтъкна, че той е отгледан от българската система за социални грижи и не е имал щастието да израсне в нормално семейство.

Съдията обаче подчерта, че с присъдата от два месеца за преследване на друго лице и 4 месеца за притежаване на ножа Николов ще може да разбере колко плашещо е било поведението му. Освен това трябва да плати и 122 паунда на бившето си гадже.

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286