Атанас Бобоков с възпаление на коляното, но съдът не го пусна

Крими 13.10.2020 18:12 Снимка: ДНЕС+

Атанас Бобоков с възпаление на коляното, но съдът не го пусна

Апелативният специализиран съд отказа да пусне бизнесмена Атанас Бобоков от ареста, въпреки, че страдал от възпаление в колянната става. 

След като изслушаха трима лекари, тричления съдебен състав с председател Галя Гергиева реши, че назначеното до момента лечение с медикаменти и физиотерапия трябва да продължи. 

Мнението на медиците бе, че това, което е предписано, а именно лекарства и физиотерапия, е единстеното което може да се прави в тази ситуация. 

Преди 11 месеца Бобоков претърпял операция за смяна на ставата на дясното коляно в Пета градска болница. В ареста той почувствал болки и не можел да си сгъва крака. Прегледът установил, че има повишена температура на коляното, също така и събира течност. 

Предписано му било лечение и физиотерапия, която се изпълнява в болница "Лозен". Съдът обяви още, че не е отпаднала опастността да извърши прстъпление, магистратите се позоваха и на множество свидетелски показания, които казват, че дружеството на Бобоков "Монбат Ресайтийнг" е генерирало отпадъци, някои от тях и опасни. 

Те били складирани край Червен бряг, Лом, включително и в шахти. От края на май той е обвинен за участие в престъпна група, която се е знимавала с опасни отпадъци. 

CHF CHF 1 1.82908
GBP GBP 1 2.15728
RON RON 10 4.01048
TRY TRY 10 2.01828
USD USD 1 1.6678