Арести и бързи производства след акция на полицията в Каспичан

Крими 18.06.2020 11:11 Снимка: ДНЕС+

Арести и бързи производства след акция на полицията в Каспичан

По време на специализирана полицейска операция в Каспичан под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен са образувани бързи производства за кражба, управление на МПС след употреба на наркотици и държане на наркотични вещества

По време на проведената вчера, 17 юни, специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в град Каспичан е разкрита кражба и установен водач на товарен автомобил, шофирал след употреба на наркотици. Извършено е било и претърсване по сигнал за държане на наркотични вещества в жилище в града. Всички действия по установяване на извършителите са били осъществени под ръководството на прокуратурата. По трите случая са образувани бързи досъдебни производства.

На два адреса в Каспичан служители на Районното управление на МВР в Нови пазар са установили различни количества дърва за огрев, предмет на кражба.

По линия на предотвратяване на пътния травматизъм са установени нарушения на скоростните режими със системата за видеоконтрол. Броят на установените нарушения на скоростта е 176. При разрешена скорост от 50 км в час два автомобила с шуменска и един с варненска регистрация са засечени със скорост над допустимата. Съставени са били десет акта за установяване на административни нарушения и са наложени 36 глоби по фиш.  

Разпоредените от главния прокурор специализирани полицейски операции под ръководството на прокуратурата, които целят да бъде респектирана и овладяна битовата престъпност в страната, ще продължат по план.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448