Желез Железов: Трябва ни убедителна победа за коалицията ГЕРБ-СДС

Избрано 26.03.2021 12:45 Снимка: ДНЕС+

Желез Железов: Трябва ни убедителна победа за коалицията ГЕРБ-СДС

Очаквам победа за коалицията ГЕРБ-СДС на предстоящите на 4 април парламентарни избори.

При това убедителна победа с голяма преднина пред БСП, така че формирането на ново дясно правителство да не е под въпрос. Това заяви за „ДНЕС+“ кандидатът от СДС в общата листа с ГЕРБ за народни представители Желез Железов. По думите му в национален план е факт обединяването на десните сили и разпад на левицата, но се открояват и няколко уж политически формации, които откровено целят да отклонят България от европейския път и да бутнат в руслото на неясни корпоративни интереси.

Като дясна партия в СДС винаги сме си поставяли високи и амбициозни цели, но са били постижими и досега сме се справяли, каза още синият кандидат-депутат. Така и сега - всичко, което предлагаме в нашата програма, е реално изпълнимо. Основната ни цел е „Европейски граждани с европейски доходи“.

Акценти  в икономическите мерки, които предлага СДС, са намаляване на данък дивидент от 5% на 2%, и на корпоративния данък печалба от 15% на 12%, увеличаване на прага за регистрация по  ДДС от 50хил лв на 100хил лв, както и да се запази възможността за доброволна регистрация под прага. И още - СДС е за намаляване на авансовия данък печалба, който намалява оборотните средства на фирмите. СДС ще работи за това през втората година от майчинството паричното обезщетение да се определя в размер на 80% от брутното трудово възнаграждение през последните 24 месеца, за запазване на размера на вноските за пенсия и здраве, за отмяна на задължението първите 3 дни от болничните да се плащат от работодателя.

Очаквайте интервю с Желез Железов, кандидат  за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС с номер 28 и преференция 110 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448