Зайкова за Николай Василев: Никой не ни е питал, имахме програма и изведнъж той идва с един пасквил

Избрано 21.07.2021 19:36 Снимка: ДНЕС+

Зайкова за Николай Василев: Никой не ни е питал, имахме програма и изведнъж той идва с един пасквил

Василев има тежко наследство, не става въпрос за усещане за корупция, а за истинска корупция

„Първо, здравеопазването се нуждае от реформа. Всеки български гражданин, независимо дали е в София или на върха на Аврамовите колиби, трябва да получава достойни здравни грижи, адекватни за 21 век. От пеленачетата до пенсионерите. Тя се нуждае от промени по отношение на финансирането, лекарите, апаратурите. Аз не съм лекар, икономист съм“, заяви пред „Блиц“ Мика Зайкова по повод началото на 46-то Народно събрание.

По думите й е абсолютно недопустимо едни болници да задлъжняват, докато други просперират и то защото имат по-добра апаратура, като получават и по-високи заплати. 

Запитана за уволнението на проф. Асен Балтов, Зайкова не се нае да заеме ясна страна, като по думите й вероятно е в следствие на доклада от НЗОК, но пък според нея всеки трябва да си носи отговорността. 

 По повод предложения от Слави Трифонов за премиер Николай Василев и идеята му да се приватизира Българска банка за развитие, Зайкова е категорично против.

„Такава банка има почти във всички европейски държави и знаете ли - в България дребния и средния бизнес е 98,8% от всички фирми. Особено стартъпите, които сега прохождат и не могат да дадат гаранция, те трябва да бъдат подпомогнати. Не става въпрос за големи фирми с големи възможности, а малки фирми, които сега прохождат, но са фирми на 21 век - с дигитализация, електронно управление и нови, нови идеи. Категорично съм против тъпите идеи на Николай Василев“, подчертава Зайкова.

Тя потвърждава, че никой не е говорил с нея и не я питал, защото е от гражданската квота и партията решава подобни въпроси. „Ние отидохме на избори с програма. Имаме момчета и момчета, за мен всички са такива, имаме умни и образовани, с много езици и добри позиции. Тези млади хора работиха в продължение на близо 2 години без една стотинка.

Разработиха тази програма. С нея ние се явихме пред българския народ. Той я припозна и ни подкрепи и веднъж пристигайки Василев с някакъв пасквил и започва да говори за нова данъчна политика и за някакви неща, които изобщо ги няма в програмата и не мога да се съглася с подобно нещо като специалист“, възмутена е Зайкова.

Тя припомня, че Василев има тежко наследство. „Извинявайте, но не става въпрос за усещане за корупция, а за истинска корупция“, завършва Зайкова./"Блиц"

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448