Зам.-лидерът на СДС д-р Янко Станев:СДС е колектив, общност с уважение и вяра, без местен феодализъм

Избрано 30.09.2023 09:00 Снимка: ДНЕС+

Зам.-лидерът на СДС д-р Янко Станев:СДС е колектив, общност с уважение и вяра, без местен феодализъм

"СДС е колектив, общност с уважение и вяра, без клиентелизъм, без местен феодализъм". Това каза при откриването на предизборната кампания за Местни избори 2023 г. в Силистра зам.-лидерът на СДС д-р Янко Станев.

На събитието гостуваха и евродепутатът Александър Йорданов и народният представител от СДС-Варна в парламентарната група ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза.

Евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов запозна сините активисти в Силистра с работата си в Европейския парламент. Той направи обширен отчет и анализ на дейността си през отминалите сложни за Европа години. Запозна присъстващите с приоритетите в работата му като евродепутат и обобщи резултатите, които е постигнал до момента по темите, с които е ангажиран пряко.

От своя страна д-р Станев продължи с това, че грижите за децата, за здравето им и доброто образование, са взаимно свързани, както и джендърската идеология с изчезването на българите от България. По думите на д-р Станев, България се топи, а тази идеология спомага за раждането на все по-малко деца. Той изрази мнение, че неолиберализма не бива да се налага на децата в училище и да бъде част от образователната програма.

Ето какво написа заместник-председателя на СДС на профила си:

"Откриване кампанията на СДС в Силистра! Евродепутата Йорданов, депутат Хамза бяха гости, за да покажем, че СДС е колектив, общност с уважение и вяра, без клиентелизъм и местен феодализъм! Грижата за деца и млади хора е фундамент, за да запазим българщината чрез образование и здравеопазване!"

Припомняме, че СДС не подкрепя Истанбулската конвенция и това стана ясно на гласуването на международния документ в Европарламента, на което българският евродепутат от СДС Александър Йорданов гласува против.

По материала работи Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.04563
GBP GBP 1 2.31259
RON RON 10 3.92982
TRY TRY 100 5.55708
USD USD 1 1.82583