Вежди Рашидов: Това не е онзи Борисов, с когото тръгнах, друг е. Вече нищо не искам да му кажа

Избрано 12.11.2023 12:30 Снимка: ДНЕС+

Вежди Рашидов: Това не е онзи Борисов, с когото тръгнах, друг е. Вече нищо не искам да му кажа

Мъчно ми е в момента, че моята партия, в която бях 20 г., мина в опозиция. А тя постла килима за сегашните управляващи - аз не бях съгласен за това правителство. Трябва да се промени качеството на живота ни - да измием улиците, да си изметем къщите. Аз бях против това правителство, но ме извика Борисов и ми каза: "Трябва да даваш пример!"

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ скулпторът Вежди Рашидов, доскоро депутат от ГЕРБ.

Съмнявам се във възможностите на управляващите - ПП да бяха забили поне един кол, ГЕРБ направи много и няма кой да го скрие това. Не всички мразят сглобката, но защо една печеливша партия се съгласи на това. Когато бях кандидат от Пловдив обикалях много в махали, в села и от 17 общини спечели ГЕРБ 14. Какво стана 3 месеца по-късно - само 4 общини, обясни Рашидов.

Моите успехи не съм ги намерил на улицата - аз съм ги постигнал за всичко досега. 

Според него Фандъкова беше успешен кмет - не би било честно да кажем обратното.

Преди време ГЕРБ не ми възложиха конкурс, за да не кажат че Фандъкова дава на свой проекта. Но аз си нося се съдбата с мен. Казах на една американска посланичка да спрат да разделят българското общество. Сега в обществото ни има много омраза - днес се мразим, а сме една шепа. Политиците имат голяма роля затова. 

Путин да си носи отговорността за война която направи - тя не е наша война. Трябва да водим национално-отговорна политика, а ние се занимаваме с всичко навън, а у нас нещата стоят. За история и култура няма пари - никой не знае кой е бил министър-председател по времето на Моцарт или Пикасо, нали. Времето носи друга памет, трябва да си подкрепяме културата. Сегашният министър е много читав.

Рашидов обясни, че ДПС е постоянна партия, имат много добър почетен председател - рядък водач, който има права да управлява до конгреса.

Делян (Пеевски) е прагматичен човек, добре се справя - какво от това че му извадиха "Магнитски", какво ще му направят. Ами вижте Хасан Азис - изключителен човек, вече е за по-сериозно място от кмет.

28 години съм в политиката - да ме свалят от политбюро и от комисии, но да стоя сред килъри (тези които разобличават) - няма да стане.

Това не е онзи Бойко Борисов, с когото тръгнах, това е друг. Да е жив и здрав. С всички компромиси не съм съгласен. Вече нищо не искам да му кажа. Искам да се върне старият Борисов, с който побеждавахме, каза накрая за лидерът на ГЕРБ.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161