Цветанов си пазарувал мебели и скъпи почивки с откраднати от ГЕРБ пари, твърдят източници в партията

Избрано 12.08.2020 18:11 Снимка: ДНЕС+

Цветанов си пазарувал мебели и скъпи почивки с откраднати от ГЕРБ пари, твърдят източници в партията

Субсидиите не стигали до структурите, оплакват се от ГЕРБ

Чисто новият апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда на Пламен и Весела Мирянови разполага не само с асансьор в хола, но и е обзаведен за стотици хиляди лева. За това разказват близки на бившия втори в ГЕРБ, които били сред малцината поканени да видят с очите си интериора на огромното жилище, съобщава сайтът "jultopave.bg".

Самият Цветанов развеждал гостите из дома, заради който беше изгонен от партията със скандал, обяснявайки колко струва всеки стол, маса или статуетка. Оказва се, че само трапезарията в 300-те квадрата лукс, е обзаведена за над 100 000 лева. Масивната маса по поръчка била заобиколена от 12 облицовани в коприна столове - като всеки стол имал цена 6 000 лева. Завесите и дори кърпите в банята били изработени според капризите на новия политик, който имал точно определени изисквания. Цветанов се хвалел, че е обзавел огромния  си апартамент по последна мода, казвайки, че за него сумата е без значение.

Година и половина по-късно Цветан Цветанов все още не е отговорил на въпросите за произхода на средствата, с които си позволява повече от охолен живот. Освен луксозния апартамент, упорито се твърди, че  бившият втори в ГЕРБ има имот и в гръцки курорт, който отново е в близост до кумицата му Ваня Колева. Освен това той издържа години наред най-голямата си дъщеря, която учи в чужбина, има няколко автомобила и в момента плаща големи заплати на хората, които работят върху така наречения му политически проект. На последните президентски избори Цветанов се появи в избирателната секция, в която гласува, с чисто нов Мини Купър от луксозната серия „Кънтримен”. По-късно заявява пред приятели, че автомобилът е подарък за жена му и разполага с всички екстри. Цената на този модел варира от 50 до 80 000 лева в зависимост от желанията на клиента.

Откъде идват тези средства?

Загадката започва да се разплита и отговорите идват от структурите на ГЕРБ в страната, които досега не са говорили за злоупотребите на Цветанов, защото ги е заплашвал с уволнения и репресии. “Години наред господин Цветанов ни караше да плащаме за провеждането на предизборните кампании по места със собствени средства”, оплакват се областни ръководители на ГЕРБ. По думите им, той обяснявал, че това е разпореждане на ръководството и нямало да получат пари от партийната субсидия. Разбира се, това е ставало без знанието на председателя на партията Бойко Борисов. Къде са отивали парите от субсидията на партията, за които Цветанов е носил отговорност, но така и не са стигали до структурите? В джоба на Цветан Цветанов - категорични са хора от партията.

Докарвал си е добра комисионна и от провеждането на грандиозните партийни събития, за което имал договорка с фирмата - изпълнител. Разходите се завишавали многократно, за да има определен процент за Цветанов и неговите “бизнес” партньори в тази фирма, за които има слухове, че управляват няколко новинарски сайта заедно и до днес. Могат да си го позволят, благодарение на дългогодишните кражби от партията на Борисов.

Според партийците в страната още преди няколко години започнало да има разминаване в парите, които получават от ГЕРБ за издръжка на партийни офиси, заплати на служители и агитационни материали - те били бавени или изобщо не пристигали, а обяснение нямало. Именно затова Цветанов държал еднолично да води комуникация с всички партийни структури и не допускал никой друг да има контакт с тях - за да не излязат наяве злоупотребите му, за които днес разказват хората. Според тях тези твърдения могат да бъдат лесно проверени, ако се сравнят отчетите на отпусканите средства и на тези, които реално са били получавани от структурите на ГЕРБ. Сумирани през годините става дума за стотици хиляди лева липси, сезират местните партийци ръководството./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81129
GBP GBP 1 2.14119
RON RON 10 4.01171
TRY TRY 10 2.20477
USD USD 1 1.68113