Трифонов отново вини ДБ и ИБНИ, че не е направил правителство, другото било емоции

Избрано 19.09.2021 17:30 Снимка: ДНЕС+

Трифонов отново вини ДБ и ИБНИ, че не е направил правителство, другото било емоции

„Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието“, пише в профила си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Той коментира, че различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикаляли телевизионните студия и се опитвали да втълпят в съзнанието на хората нова теза, „защото така им изнася“.

„А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват. Твърдението, че „Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство, е лъжа. А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек. Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното – истината“, пише Трифонов.

Той заявява, че истината е, че още със стартирането на политическия проект „Има такъв народ”, сам ясно и безапелационно заявил, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да прави.

„Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия „Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей, тогава щеше да е разочарованието. Даже „разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание“, подчертава Трифонов.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство били само „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. 

„Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство. „Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите. И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш“, предупреждава той за финал. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448