Травальо: Столтенберг бълнува за войски в Русия. Подкрепя го най-глупавия лидер в Европа Макрон.

Избрано 27.05.2024 12:53 Снимка: ДНЕС+

Травальо: Столтенберг бълнува за войски в Русия. Подкрепя го най-глупавия лидер в Европа Макрон.

Лудия и човекът, който правеше чадъри

Дължим го на Йенс Столтенберг, "nomen omen”, за това, че отстрани и последния смокинов лист от гнилата пуденда на един Запад, който раздухва пламъците на Третата световна война от години. Първо, чрез разширяване на НАТО от 16 на 32 страни-членки. След това, чрез организиране на преврата в Украйна, който отстрани демократично избрания, но не достатъчно подчинен украински президент. И най-накрая, пресече последната червена линия на Москва като обяви присъединяването на Украйна и Грузия в НАТО, на което Путин - империалист също като нас - реагира така, както САЩ биха направили на военен съюз на Мексико или Канада с Русия или Китай - с нахлуване.

В продължение на 27 месеца Столтенберг и неговите подстрекатели лъгаха всеки ден, обявявайки червени линии, които редовно пресичаха още на следващия ден: В Киев само отбранителни или по-скоро и малко нападателни оръжия. Не на танковете, но всъщност да, но само леки, но, знаете ли, може дори и тежки, само ракети с малък обсег, или по-скоро среден или, хайде направо с далечен обсег. Не на бойните самолети, да на бойните самолети. Това е лудата логика на ескалацията. Последната спирачка беше забраната за използване на оръжия на НАТО за атака срещу руска територия. Сега Блинкен и следователно Столтенберг (който решава незаконно, без да се консултира с 32-та „съюзници“, в противен случай Турция, Унгария и други биха наложили вето) искат да упълномощят Зеленски и компания да използват нашите оръжия, за да атакуват Русия. Което би вкарало всички страни от НАТО, включително Италия, в директна война с водещата ядрена сила в света. Чакайте малко, не беше ли Путин този, който иска да ни нападне?!?

Казват ни, че така Украйна, след като губи и Харков, ще се защити по-добре. Но войната показа, че е точно обратното: колкото повече се разширява обхватът на оръжията в ръцете на Киев, толкова повече се разширяват териториите, които руснаците превземат, за да осигурят границите си. Във всеки случай мъртвите - поне докато падне табуто върху войските - са украинците, които загубиха войната у дома, а не в Русия, след като изпратиха едно поколение в кланицата, за да прави това, което не успяха нито Наполеон, нито Хитлер - да победят Русия.

Сега Столтенберг, добре познатият побъркан човек, отговорен за касапницата, въздъхна. И тъй като не успя да направи дори едно нещо правилно, дава всичко от себе си, за да спечели още награди за лоялност от шефовете. Подкрепен е от най-глупавия лидер в Европа Макрон, мразен от 87 от 100 французи, който бълнува за войски и предлага "ядрен чадър" на ЕС с оглед желаната (от него) ядрена война.

Но, нека бъде ясно, трябва да му благодарим за яснотата, с която ни обяснява, че на европейските избори трябва да гласуваме срещу десните, социалистически, либерални, зелено-военни и консервативни групи от евроатлантическата школа. Тоест срещу онези, които мълчат или заекват за бръщолевенията на Столтенберг и не казват на Макрон къде да си навре чадъра.

Източник: “il Fatto Quotidiano”

Превод за "Гласове" от италиански Владислав Наков

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599