Тома Биков: време е ПП - ДБ да разберат, че вместо лидери имат проблеми

Избрано 06.07.2024 16:04 Снимка: ДНЕС+

Тома Биков: време е ПП - ДБ да разберат, че вместо лидери имат проблеми

От Фейсбук профила на Тома Биков

Комуникационният проблем на ПП - ДБ си има име - Кирил Петков(винаги е неправилно разбран). Липсата на механизми за взимане на решения също си има име - Асен Василев(винаги е взел решение без да се интересува какво мислят всички останали). Загубата също си има име - Николай Денков (беше номиниран за премиер по време на кампанията и коалицията загуби 300 000 гласа).

Съвкупно тези три проблема се наричат криза на лидерството и тя няма да бъде решена нито с разговори, нито с нови правила, нито със смяна на пиарите. Когато си отказал дори да преговаряш с ГЕРБ - СДС, които са те подкрепяли девет месеца, но говориш, че при определени условия си готов за преговори с Възраждане не е грешка на езика, а е политическа позиция. След това може да мажеш, колкото си поискаш, но това няма да отмени факта, че вече си нанесъл щета преди всичко на собствената си формация.

Позволявам си да коментирам вътрешните проблеми на ПП - ДБ, само защото от няколко години те са проблеми на цялото общество, включително и на нас от ГЕРБ - СДС, които в процеса на работа бяхме всекидневно изненадвани ту от Петков, ту от Василев, ту от Денков. Последният даже подаде оставка докато ръководството на ГЕРБ - СДС не беше в България. Крайно време е ПП - ДБ да разберат, че вместо лидери имат проблеми.

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599