След като се опита да пробие кордона с полицаи на парк „Росенец“, Мирчев призовава за мирен протест

Избрано 13.01.2022 08:10 Снимка: ДНЕС+

След като се опита да пробие кордона с полицаи на парк „Росенец“, Мирчев призовава за мирен протест

„Аз съм протестирал много пъти, но никога не съм правил такова нещо! Протестите трябва да бъдат мирни! В никакъв случай не трябва да се допуска насилие на протеста и се надява така да продължи“. Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в Народното събрание по повод протеста на „Възраждане“, а симпатизанти на партията се опитаха да влязат в сградата на парламента.

Ивайло Мирчев, обаче явно е забравил акцията, която той и Христо Иванов организираха на бариерата на парк „Росенец“ лятото на 2020г. Тогава протестиращи от ДБ се опитаха да пробият полицейския кордон в опит да достигнат до плажа. Те не бяха допуснати от жандармерията с мотива, че има политическа проява на ДПС и именно да не се стигне до безредици, които в крайна сметка бяха неизбежни. Тогава по служителите на МВР летяха и бутилки с минерална вода от привърженици на Мирчев.

ДБ по всяка вероятност са претърпели пълна метаморфоза на възгледите си, защото думите на Мирчев звучат нелогично на фона на действията им на парк „Росенец“, която според редица коментатори беше ПР трик, за да може  Христо Иванов да се добере до място в Народното събрание, а днес не само е депутат, но и част от управляващите.

По всичко личи, че от ДБ са забравили подвизите си само преди година, след като наскоро съпредседателят на “Демократична България” Владислав Панев и си пусна селфи с Делян Пеевски ,благодарение на което си навлече гнева на симпатизанти в мрежата./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448