Шкварек към умнокрасивите: Няма кауза, която да не предадете!

Избрано 07.06.2023 13:11 Снимка: ДНЕС+

Шкварек към умнокрасивите: Няма кауза, която да не предадете!

Политикът от партията на Европейските консерватори и реформисти- Кристиян Шкварек публикува в официалната си Фейсбук страница коментар по повод актуалната от вчера тема за одобрения кабинет Денков-Габриел и реакцията на депутатът от ГЕРБ-СДС - Делян Добрев след това, който гласува против него. Ето какво пише той:

От години слушам мантрата, че "партиите на статуквото" са сбирщина от комсомолци и опортюнисти, без гръбнак, управлявани авторитарно, отгоре.

От другата страна са "демократичната общност" - хора с професии, реализирани, независими, които имат собствено мнение, взискателни си, свободолюбиви и с твърди позиции.

Опитвам се да намеря някой от ДБ или ПП, който е гласувал против партийната линия. Някой, който е останал верен на всичко, което повтаряха години наред и в което се кълняха само преди МЕСЕЦ.

Че НИКОГА няма да се прегърнат пак "с мафията", че няма по-лошо за страната от Статуквото, че тъкмо ГЕРБ и ДПС били "руската пета колона" и тн. и тн.  Не намирам.

Партийната линия е ясна. Зададе я вече и "Капитал", така че всичко е решено. Всеки под строя. Ако ще да дължиш цялата си кариера на "нощта на Белия автобус" и битката с Пеевски, както "Летящата Козила", днес ще гласуваш рамо до рамо с него. Тва е.

Да имаше поне един Делян Добрев сред вас, па да кажем, че някакъв срам е измит. Ама сте безгръбначни, всичките. Демократичната общност е съшита от конюнктурни хора, които говорят едно днес, а друго утре, сякаш никога не е било.

И са го правили по сто теми вече - от "с Вас сме г-н Президент" до "никога няма да се прегърнем с мафията". Няма принцип, който да не прекрачите и кауза, която да не предадете, когато партията-майка (или майки) заемат новата позиция, и тя се публикува в "Капитал" и "Дневник", като във ваша версия на "Държавен вестник". 

"Вижте, така трябва сега, поне не пречете". И не пречите. Послушковци.

Още по темата

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543