СДС-Варна с декларация в защита на д-р Янко Станев

Избрано 16.06.2021 15:16 Снимка: ДНЕС+

СДС-Варна с декларация в защита на д-р Янко Станев

Задкулисни политически линчове не са приемливи за демокрацията

СДС-Варна публикува декларация в защита на освободения от поста на заместник-председател на Общински съвет д-р Янко Станев.

Това се случи на вчерашната сесия на Общински съвет-Варна. Според сините действията по неговото освобождаване са незаконосъобразни, се казва в декларацията.

Ето и пълния текст на позицията на СДС-Варна :

Позиция на СДС

Във връзка с атаката за отстраняването на д-р Янко Станев от зам.-председателското място на сесия на варненския общински съвет на 15 юни 2021 г., завяваме:

Тя е продиктувана от задкулисни интереси, привнесени и налагани изкуствено в България от псевдопатриотични и неолиберални течения, които не защитават интересите на гражданите на Варна.

СДС-Варна винаги е давал своя политически принос за подобряване облика на града и живота на варненци.

Варна е синя и се развива и превръща в европейски град.

Репликите на д-р Станев са изведени от контекста на цялостната теза, която е била насочена точно срещу политическата дискриминация и към момента няма правни последствия от решението на КЗД.

Санкцията за остраняването му от поста на заместник-председател на Общински съвет-Варна е незаконосъобразна и не кореспондира с изискванията на Правилника за дейността на  общинския съвет.

Д-р Янко Станев е разпознаваем политик в града, заявявал винаги явно и открито позициите си и дейността му е на показ.

Задкулисни политически линчове не са приемливи за демокрацията. В момента сме в предизборна кампания, но не виждаме сблъсък на идеи и програми, а обсъждане на второстепенни теми, за да се вдига предизборна пушилка и да се трупат дивиденти.

Маловажни неща се хиперболизират, за сметка на истински важните.

СДС стои с лицето си, с програмата си и иска политически дебат. Нека спрем да си отвличаме вниманието от важните теми и да обсъждаме пътя на България през следващите 4 години, стратегическата и ориентация, как ще се справи с последиците от здравната и икономическа криза. Това е истинската политика. Другото е евтина пропаганда.

Призоваваме кмета на града Иван Портних да упражни правомощията си по чл. 45, ал. 5 от ЗМСМА, и да върне за ново обсъждане незаконосъобразното решение на общинския съвет или да го оспорва пред  Административен съд в законоустановения срок.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448