Избрано 06.09.2021 14:17 Снимка: ДНЕС+

СДС-Варна отбеляза 136-тата годишнина на Съединението

С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на приморците, паднали в Сръбско-българската война, СДС-Варна почете Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Събитието уважиха областният лидер на сините д-р Янко Станев, заместник-областния председател на СДС-Варна Коста Владимиров, областният секретар Юрий Колев, заместник-кметът на район "Приморски" Веселин Василев, доц. д-р инж. Медиха Хамза, доскорошен кандидат за народен представител от местната структура на Съюза на демократичните сили, председателят на младежката организация на СДС-Варна Георги Спасов, членове и симптатизанти.

"Трябва ревниво да пазим и помним тази дата. Без нея и без Съединението, България нямаше да я има. И днес, в тези тежки за страната ни времена, трябва да бъдем обединени, за да пребъде Родината ни", заяви д-р Янко Станев пред събралите се съмишленици.

"Съединението прави силата" не е просто надпис изписан на сградата на Народното събрание. В тези думи се съдържа изконната истина за живота. В тези трудни за всички времена е нужна онази заедност, която ни завещаха онези, дали живота си за свободата и обединението на България. Нека сме винаги сплотени, да тачим и пазим Родината си. Защото разделена, България няма да бъде онази малка страна с голяма, богата и завидна история. Трябва да градим и съвременната така, че един ден да не се срамуваме от нея, а с гордост да я помним! Честит празник, България!", написа в профла си във Фейсбук доц. д-р инж. Медиха Хамза.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448