СДС: Тъжен ден за демокрацията, в името на властта ДБ са в коалиция с проруската БСП

Избрано 23.07.2022 12:50 Снимка: ДНЕС+

СДС: Тъжен ден за демокрацията, в името на властта ДБ са в коалиция с проруската БСП

В името на властта, парламентарната група на така наречената „градска десница“ – Демократична България, гласува против предложенията председателят на КПКОНПИ да не е принадлежал към комунистическите репресивни органи, написаха в своя позиция от СДС. 

Ето какво още написаха те по повод гласуванията на ДБ:

В името на властта те предадоха с лека ръка идеите на антикомунистическата вълна, свалила тоталитарната власт, крепяща се на страха и издевателствата на точно този репресивен апарат, който за ДБ явно не проблем.

В името на властта ДБ забравиха, че същият този Рашков, когото са готови да подкрепят за председател на КПКОНПИ е човекът, разпитвал и заплашвал Евгени Михайлов за „записа с танковете“.

В името на властта ДБ са в коалиция с проруската БСП, която подкрепя Путин.

В политическите действия на „Демократична България“ ние видяхме   последователна подкрепа за лявата Мая Манолова за кмет на София, за издигнатия от БСП за президент Румен Радев, съглашателство със социалистите при избора на 8 районни кметове в София, та чак до явната им коалиция с БСП на местните избори в Нова Загора.

Но гласуването им вчера е еманация на отказ от политическа идентичност!

Ние отдавна не се учудваме, че „Да, България“ действа така. По произход и идеи те са по-близки до лявото и либералното. Но „антикомунистическата“, тъмносиня партия на Иван Костов, с която той разцепи СДС, уж за да застане още по-вдясно, днес, с един замах, унищожи политическата си ценностна система и се записа с червени букви в групата на всеядните партийни субекти. Те предпочетоха коалиция с партията, три пъти довела България до крах и кризи, която и днес показа, че не се е променила, с отказа си да предоставим оръжия за Украйна и острата реакция срещу изгонването на руските дипломати.

В тази констатация няма злорадство, а политическа тъга. Защото все по-малко остават партиите, готови да се противопоставят на комунистическите рецидиви в нашето общество. Рецидиви, които са в основата на най-сериозните ни политически и икономически проблеми.

Няма да се отървем от пипалата на ДС и от Рашковците, оплели България, докато проевропейските партии не започнат да работят заедно, за да се противопоставят категорично на проевразийските и проруски партии, чийто флагман е наследницата на БКП – БСП.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648