СДС на Христова възраст: С торта и бяло вино почерпиха депутатите на партията в парламента

Избрано 07.12.2022 12:15 Снимка: ДНЕС+

СДС на Христова възраст: С торта и бяло вино почерпиха депутатите на партията в парламента

Съюзът на демократичните сили (СДС) отбеляза своята 33-годишнина със символен жест към представителите на медиите в Народното събрание.

Председателят на партията, понастоящем коалиционен партньор на ГЕРБ, Румен Христов, донесе торти и бяло вино за журналистите в парламентарните кулоари с призив - да се пази демокрацията. СДС бе основан на 7 декември 1989 година.

"СДС е партията, която промени България. България обаче има нужда от още промени. Демокрацията, която беше извоювана, не е даденост, за нея трябва да се борим всеки ден. Като хора, които отстояваме демократичните принципи, продължаваме да се борим в тази посока", заяви Румен Христов.

Консенсус по важни за социума теми като влизането в Шенген и еврозоната - това според синия лидер следва да е основната задача на политиците.

"Трябва да има смели лидери, които да заявяват визионерски решения и да ги приемат. Помните ли, когато взехме решение за НАТО, мислите ли, че имаше консенсус в обществото? Не. Но тогава президентът Петър Стоянов и кабинетът, който той беше назначил, поеха тази отговорност", направи препратка към миналото още Христов.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648