С онова ала-бала между Радев и кирчовците България загуби основите на държавността

Избрано 21.05.2024 13:32 Снимка: ДНЕС+

С онова ала-бала между Радев и кирчовците България загуби основите на държавността

От Фейсбук профила на Калина Андролова

В сайта "Афера" има запис относно мистър Кеш. С онова ала-бала между Радев и кирчовците България загуби основите на държавността. В момента всеки си прави каквото иска, всичко е разклатено, енергийната сигурност се унищожава, държавата се задължава с милиарди. Радев демонтира държавата, ползвайки киро и асен, паднали отникъде, без никакъв опит в политиката и управлението, просто едни аферисти и самозванци.

Сега Радев се опитва да се измъкне, че не е той виновникът и да стовари вината изцяло на харвардските девианти. Един политик, заел позицията президент, е отговорен за кадрите, които посочва да управляват държавата! Той ги избира и посочва като годни! Това беше в конституционните му правомощия.

Дивотиите, които сътвори Радев, бяха такива, че партиите му иззеха правомощията. Не защото той управлява дълго, а защото управлява нагло, лошо и алчно. Всеки повърхностен човек ще заеме поста министър и премиер, ако някой му предостави тази звездна възможност. Умният обаче ще се замисли дали може да изпълни задълженията си, докато глупавият ще бъде естествено уверен! Така че основната вина за състоянието на държавата е на Румен Радев.

След кабинета "Петков" той имаше идеалната възможност да ревизира грешката си. Но не го направи. Задълбочи проблемите на държавата много остро вместо да предприеме държавнически подход да ги решава. Същото направи и със скандалния договор с БОТАШ, за който той е абсолютно и напълно отговорен. До онзи ден обясняваше как имаме огромна нужда от диверсификация, как това е договор, без който държавата е щяла да загине, сега се оказва, че сме нямали нужда от този газ, предвиден като обеми. Оказва, че държавното дружество "Булгаргаз", отговорно за разписване на договора, не можело да си изпълнява ангажиментите, които е поело, затова ще продадем ангажимента си на фирма, която може да си изпълнява задачите, които си поставя. Като цяло врътката е да се усвои газовия пазар и преносната ни система по един брутален начин, заобиколен, чрез предателско поведение на корумпирани политици и шокиращи щети за държавата ни, чрез отказ от държавно управление и контрол върху сектора! КАК ТАКА ПРЕДЛАГАТЕ ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПО ДОГОВОРА НИ С БОТАШ НА ДРУГА КОМПАНИЯ ПРЕДИ ДА ИМА РЕШЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ. ТЕЗИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ СА СПОРНИ В МОМЕНТА. АКО ЕК РЕШИ ДА НАЛОЖИ МЯРКА, КОЯТО ЩЕ ПРЕПЯТСТВА УПРАЖНЯВАНЕТО НА ТЕЗИ ПРАВА, какво ще правите, бе, другари-предатели от Славяново и село Труд?!

Абдикирането на българската държава  от интересите си и осигуряването на енергийна сигурност, предоставяйки сигурността на държавата ни на страна, която много скоро ще има претенции да бъдем двунационална държава е УЖАСЯВАЩО ПРЕДАТЕЛСТВО! Спасяването на личния задник на един задник е това, което дава силен тласък на загиването на страната. Безсрамие, неграмотност, наглост! И народ, който е неспособен да мисли, да се бунтува, да изисква, да гласува.

CHF CHF 1 2.05747
GBP GBP 1 2.31582
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.59208
USD USD 1 1.81955