Румен Христов: Ще спечелим изборите! Трябва да спрем похода на БСП към властта

Избрано 01.03.2021 09:53 Снимка: ДНЕС+

Румен Христов: Ще спечелим изборите! Трябва да спрем похода на БСП към властта

Ще спечелим изборите! Трябва да спрем похода на БСП към властта. Това каза лидерът на СДС Румен Христов в предаването „Здравей,България“ по NOVA тази сутрин.

Предвид десните ценности на синята партия, Христов заяви, че СДС е отворена за широка коалиция и обединеност на десните формации в едно.

Той посочи, че допустими партньори на коалицията при евентуално съставяне на правителство биха били ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ и ДБ. "Предпочетоха зеленото пред синьото", така лидерът на СДС обобщи ситуацията. Като невъзможно коалиционно правителство, той посочи управление с БСП.

„На БСП не трябва да се дава възможност да се добере до властта. Всички знаем какво следва след това – абсолютна разруха“, категоричен бе лидерът на сините. По думите му очакванията са коалицията СДС – ГЕРБ да спечели изборите. Председателят на СДС си пожела обединението да има в следващия парламент между 85 и 90 депутати. По темата, Румен Христов бе категоричен, че властта за СДС не е самоцел, а обединение на дясното в политиката и съживяване на съюза.

С новите хора, демокрацията в лицето на дясна коалиция, трябва да управлява държавата. Той посочи още, че влизането в Еврозоната е приоритет на десните партии.

Относно местата в листата на коалицията, той не дискутира темата.

Румен Христов коментира и особените трансформации, които се случват в момента на политическата сцена. Във фокуса на вниманието му се оказаха изявите на Ренета Инджова. Типично за свободомислещия дух на Съюза на демократичните сили, той обясни, че уважава Инджова и това, че винаги е отстоявала мнението си, независимо дали е права или не.

Като друг пример за подобен род трансформация, той посочи коалицията, в която се оказа кадър на СДС и бивш кмет на София Стефан Софиянски, влизайки в коалиция с лява формация.

Лидерът на СДС бе категоричен, че България трябва да продължи пътя си с ЕС и НАТО, а това може да стане само с ясна дясна политика.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176