Румен Христов: Приоритетите на СДС са по-малко държава, по-ниски данъци, по-високи доходи и пенсии

Избрано 24.02.2021 21:17 Снимка: ДНЕС+

Румен Христов: Приоритетите на СДС са по-малко държава, по-ниски данъци, по-високи доходи и пенсии

По-малко държава, по-ниски данъци, по-високи доходи и пенсии. Това са приоритетите на Съюза на демократичните сили (СДС) за следващия парламент. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ председателят на СДС Румен Христов, коментирайки предстоящите парламентарни избори на 4 април.

От думите му стана ясно, че синята партия ще се яви отново в коалиция с ГЕРБ.

„Ние смятаме, че България трябва да има по-висок икономически растеж в рамките на 5-6%. Търсим съгласие с всички политически формации за удвояване на БВП на страната. Ще настояваме много категорично за намаляване на данък „Дивидент“ от 5% на 2%, настояваме и за единна ставка на ДДС. Искаме също така втората година от майчинството майките да получават 80% от възнаграждението, което са получавали и на което са се осигурявали през последните две години. По отношение на отбраната трябва да гоним достигането на 2% от БВП“, изреди част от приоритетите на СДС Румен Христов.

Лидерът на партията допълни: „Държим трите дни, които бизнесът плаща за болнични, да бъдат отменени. Искаме също така съотношението „60 на 40″ по отношение на осигуровките, които плащат работодатели и работници, да бъде изравнено“, каза още Христов. Той посочи, че към момента тече подготовката на листите за народни представители и отбеляза, че се търсят хора с авторитет, които да заемат местата в тях.

По повод обвиненията, че СДС е „погълната“ от по-големия брат в лицето на ГЕРБ, Румен Христов коментира, че двете формации са членки на Европейската народна партия, която ги е подтикнала да се обединят. „Винаги са упреквали десницата, че е фрагментирана. Този път тя не е фрагментирана.

Напротив – тя е обединена, имам предвид ГЕРБ и СДС. И това е за разлика от левицата, която е силно фрагментирана. Вие виждате колко формирования извън БСП се борят за гласовете на българските граждани“, изрази мнение Румен Христов.

Председателят на СДС каза, че диалогът в дясно е труден, защото там са събрани силни индивидуалисти.

CHF CHF 1 1.77062
GBP GBP 1 2.25448
RON RON 10 3.97123
TRY TRY 10 2.01401
USD USD 1 1.63394