Рецепта за прогресивен млад градски кето маракуйник

Избрано 01.01.2024 14:44 Снимка: ДНЕС+

Рецепта за прогресивен млад градски кето маракуйник

Явор Драганов, коментар от Фейсбук

Като един прогресивен млад градски активист, аз реших да правя кето маракуйник

1. Настъргваме маракуята и овкусяваме с черимоя и пихтая.

2. В тиган стопяваме бадемова био веган мас и задушаваме маракуята със спирулина.

3. Когато редуцираме течността, добавяме щипка киноа и 50 грама безкофеиново соево лате макиато. В моя случай - евроатлантическо, от старбъкс, 14 лева чашката.

4. Изричаме няколко молитви към Гергин и добавяме кора от кумкуад с малко чиа (за аромат)

5. Счукваме половин слайс козунак от Савини.

6. Сипвате козунака в сместа и разбърквате.

7. Поръсвате кората с малко спирулина. Добавяте плънката и няколко парченца фъдж.

8. Поставяте баницата така, че килимът да е отдолу, а арката отгоре. Еднорогът трябва да е отляво.

9. Поръсвате с малко спирулина и осветявате така, както се осветяват забележителностите на София.

10. Вадите преди да изгори и се питате къде сте сбъркали.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481