Радостин Василев си го каза, целта на записите е да няма правителство

Избрано 26.05.2023 14:04 Снимка: ДНЕС+

Радостин Василев си го каза, целта на записите е да няма правителство

На нарочна пресконференция днес отцепилия се от ПП Радостин Василев пусна част от запис, който е направен от онлайн среща на Националното бюро на ПП. На него се чуват думи на Кирил Петков и Асен Василев, като първия казва, че ще сменят шефовете на службите, които ще се съгласуват с „посолството“. Петков се хвали, че го натискат да прави правителство от ЕС и Г-7, а Урсула фон дер Лайен му казала, че трябва да намери начин да заобиколят правилата за влизане в еврозоната, а тя ще помогне. Ето и част от коментарите по темата:

Огнян Минчев

Голям скандал - неназовани посолства щели да кадруват за шефове на службите. Как може такова нещо! Шефовете на българските служби по право се назначават от другарите в Москва. Протежето на Решетников ги смени всичките след като направи служебна - еднолична сатрапия преди две години. Не пипайте кадрите на Москва, безродници!

Антон Тодоров

Ето, Гела си го каза едно към едно преди секунди в БТА:

„Целта ни с тези записи е да няма правителство!“.

Точка! Нищо друго не е важно!

Евгени Дайнов

Радостин нямал бил записи. Е, за какво беше цялата дандания тогава?

Някой рязко вдигна темперратурата на водата в тенджерата.

Методи Лалов

Взимаш в партията си човек, избран за политик на чалга кастинг, който е предал благодетеля си (и който занимаваше месеци наред обществото с личната си кореспонденция със Соня Колтуклиева!), а после се чудиш защо е предал и теб.

На такива недорасляци ли сме готови да поверим държавата си?

Говориш неща, които се разминават с публичното ти говорене и действия, но после се чудиш как да обясниш наличието на записи, които те разобличават.

Такива ли лъжци искаме в управлението?

Кирил Петков и Радостин Василев ни поставят пред поредния невъзможен морален избор - да симпатизираме на предателя, който е разобличил лъжеца или на лъжеца, чиито лични разговори са били публично огласени.

В нормалните общества Петков и Василев нямаше да са в политиката.

Полина Паунова

За всички, които са разстроени, че Радостин Василев бил нечистоплътен - беше ясно още преди Кирил Петков още като премиер да им предлага места в ПП. Да не забравяме, че и тогава Василев пускА записи.

Това долу са думи на Петков. В официално интервю, докато търсеше “смели депутати”.

И още: служби и прочие може и да са замесени. Да не забравяме все пак, че това е онлайн заседание, което може да запише и ученик.

Доста срамна работа. Не само за Радостин Василев.

Колкото до това колко е ужасно да има незаконни записи - отврат е. Но и “ти си го избра” не беше законен.

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062